Mesto rokuje s vlastníkom o zámene lúky

30.11.2011
0
Páčil sa vám článok?

Poslancov mestského zastupiteľstva vo štvrtok privítali desiatky Bratislavčanov, ktorí žiadajú zmenu územného plánu Kráľovej hory z občianskej vybavenosti na rekreáciu v prírode a vyhlásenie stavebnej uzávery.

S touto požiadavkou spísali aj petíciu, ktorú podpísalo 18 760 ľudí. Pozemky v lokalite Kráľova hora, ktoré sú definované ako orná pôda a trvalé trávne porasty a podľa územného plánu je d tu plánovaná občianska vybavenosť, vlastní bratislavská spoločnosť Kráľova hora, s.r.o., ktorá tu plánuje výstavbu. S tým nesúhlasia obyvatelia z Karlovej Vsi, ktorí tento súkromný pozemok využívajú na oddych.

Ako informoval primátor mesta, deň pred zasadnutím mestského zastupiteľstva sa stretol so zástupcami vlastníka pozemkov a dohodli sa, že posúdia možnosť zámeny pozemkov za iné, ktoré vlastní mesto Bratislava. Pokiaľ by došlo k zámene, vlastníkom Kráľovej hory by sa stalo mesto a investor by získal iné pozemky vhodné na výstavbu. Kráľova hora by tak mala slúžiť obyvateľom Karlova Ves a Bratislavčanom.

Najbližšie by sa mali bratislavskí mestskí poslanci zaoberať osudom Kráľovej hory 2. februára 2012, keď má magistrát predložiť poslancom právnu analýzu o možnosti výstavby v tejto lokalite. Dovtedy majú pokračovať rokovania o zámene Kráľovej hory za iné mestské pozemky.

(brn)
Páčil sa vám článok?