Poslanci majú s investorom o PKO hovoriť v decembri

25.11.2011
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavskí mestskí poslanci by mali rokovať 8. alebo 13. decembra 2011 o Parku kultúry a oddychu (PKO) na nábreží s majiteľom pozemkov pod PKO. Aj toto stretnutie má prispieť k riešeniu mimosúdnou dohodou. Uvádza sa to v správe o rokovaniach so spoločnosťou Henbury Development, ktorú vzalo na vedomie mestské zastupiteľstvo.

Investor odovzdal budovu PKO do správy mesta, to je dôležitý výsledok, povedal primátor Ftáčnik. Podľa neho je problém s PKO v napríklad tom, že nie je zabezpečené vykurovanie v celom priestore. V časti budovy je parná kotolňa s nízkou účinnosťou a veľkými nákladmi. "Budova posledné roky dožívala. Máme záujem ju dostať do stavu, kedy bude plniť funkciu kultúrneho stánku," konštatoval. Primátor chce, aby poslanci priamo hovorili s investorom a hľadalo sa riešenie, a hovorilo sa aj o zámene pozemkov.

Predseda najväčšieho poslaneckého klubu SDKÚ-DS a Most-Híd Ivo Nesrovnal zdôraznil, že treba využívať právne nástroje a vyzval primátora na zverejnenie záznamov z rokovania s investorom, aby si verejnosť urobila názor. Mestské zastupiteľstvo, podľa jeho názoru, sa k PKO vyjadrilo. Občianska aktivistka Ľubica Trubíniová ocenila, že mesto chce zaangažovať externú právnu kanceláriu.

Do dnešného dňa investor projektu Nové PKO Henbury Development, na základe výzvy mesta odstránil časť zátaras okolo PKO, zo strany električiek. V rokovaniach s mestom 22. novembra sa investor zaviazal, že do konca novembra odstráni všetky zátarasy, uvádza sa v materiáli pre rokovanie mestských poslancov.

V materiáli sa ďalej píše, že zmierlivé riešenie veci nebráni tomu, aby mesto obhajovalo svoje práva súdnou cestou a samospráva pristúpi k výberu externej advokátskej kancelárie verejným obstarávaním.

Ďalšie pojednávanie na Okresnom súde Bratislava I o platnosti právnych úkonov spojených s PKO, sa začalo 10. novembra, a bude pokračovať 5. decembra 2011. Mestské zastupiteľstvo predalo pozemky pod PKO investorovi v roku 2005. Búracie povolenie na objekt PKO je platné do konca tohto roka.

(TASR)

Páčil sa vám článok?