Niektorí nájomcovia stánkov to vzdali

23.11.2011
0
Páčil sa vám článok?

Štyria predajcovia, ktorí v mestskej aukcii na prenájom stánkov na vianočných trhoch na Hlavnom námestí ponúkli najviac, si to rozmysleli a nepodpísali nájomné zmluvy.

Nájomca, ktorý ponúkol najvyššiu sumu za denný prenájom stánku s občerstvením na Hlavnom námestí v elektronickej aukcii, a to 1710 eur, odstúpil. Keď po zverejnení výsledkov zistil, že stánok s občerstvením získal i nájomca s ponukou 230 eur na deň, zrejme si uvedomil, že sa nechal uniesť aukciou.

„V štyroch prípadoch neprišlo k podpísaniu zmluvy, jeden predajca odstúpil zo zdravotných dôvodov. Je tu možná špekulácia či neprofesionálne správanie, a preto v budúcnosti pravdepodobne upravíme pravidlá výberu smerom k väčšej garancii serióznosti záujmu a predloženej ponuky. Mesto tak uvažuje, že budúci záujemcovia budú musieť zložiť kauciu," uviedol vedúci referátu mediálnej komunikácie magistrátu Michal Stuška. Predajcov, ktorí tento rok odstúpili, nepostihnú žiadne sankcie. Uvoľnili tak miesta len ďalším záujemcom v poradí.

„Magistrát zvažuje v budúcnosti vylúčiť zo súťaže každého, kto dodatočne odstúpil alebo odstúpil bez relevantného dôvodu ," dodal Stuška.

(mch)
Páčil sa vám článok?