Chodník je zničený, samospráva ho chce opraviť

21.9.2011
0
Chodník je zničený, samospráva ho chce opraviť - Tyrsovo1
Páčil sa vám článok?

Promenádny chodník vedúci popri Dunaji v smere od Starého mosta k Novému mostu pri Tyršovom nábreží je už dlhšie zničený. Pozor tu musia dávať chodci, ale najmä rodičia s deťmi v kočíkoch.

Diery, vydutý asfalt a iné nástrahy vytvorili na približne päťdesiatmetrovom úseku menší tankodróm, kde môže ľahko prísť k nejakému zraneniu alebo úrazu. Riziko hrozí aj pri stretnutiach bicyklistov s pešími, pretože jedna aj druhá strana logicky ustupuje na kvalitnejšiu časť chodníka. Promenáda v okolí Tyršovho nábrežia je zanedbávaná už roky a chýba jej celková dôstojná rekonštrukcia. Jednotlivé časti nábrežia majú rôznych pánov a správcov. Aj preto sa asi mohlo stať, že do opravy chodníkov, lavičiek či úpravy terénu takmer nikto nič neinvestuje. Navyše dopátrať sa zodpovedného majiteľa rozkúskovaného územia nie je vôbec jednoduché.

Poškodený chodník vedúci popri Dunaji od Starého mosta na petržalskej strane, má na starosti miestna samospráva. Ako sme sa dozvedeli z miestneho úradu, promenádny chodník na Tyršovom nábreží bol v roku 2004 zverený do správy mestskej časti Petržalka. Úrad pri preverovaní zistil, že chodník je poškodený približne na úrovni divadla Aréna. Viacero ďalších poškodení je v smere k Starému mostu. Táto časť chodníka však už podľa Petržalky nie je v správe mestskej časti. „Ostatné spevnené plochy, parkovisko medzi divadlom Aréna a Dunajom a viaceré spojovacie chodníky medzi parkoviskom a promenádnym chodníkom sú vo vlastníctve hlavného mesta," uviedol petržalský úrad. Zároveň prisľúbil, že poškodenú časť promenádneho chodníka v úseku, ktorú má v správe, mestská časť, opraví, na čo už má vyčlenené peniaze. V najbližších týždňoch si objedná práce na opravu. Navyše na Tyršovom nábreží medzi divadlom Aréna a Dunajom je navrhnuté vybudovanie parku.

(rob)
FOTO - Juraj Mladý

Páčil sa vám článok?