Magistrát mesta reaguje a vinu hádže na cirkev

21.9.2011
0
Páčil sa vám článok?

Po dvoch týždňoch od zverejnenia informácie, že mesto Bratislava v marci 2010 prehralo súdny spor o budovu základnej školy na Jesenského ulici a cirkev ju už predala, zareagoval aj magistrát hlavného mesta.

Hovorca primátora Ľubomír Andrássy tvrdí, že originály rozsudkov dostalo mesto až v júni 2011 a odvtedy začali pracovníci magistrátu konať, iniciovali rokovania s cirkvou o ďalšom využívaní objektu v prospech oboch škôl - základnej aj umeleckej.

„Otázkou ostáva, kedy rímskokatolícka cirkev reálne fyzicky prevzala budovu, pretože dodnes na magistráte nie je dokument o tom, že by samospráva budovu protokolárne odovzdala. Cirkev sa po nadobudnutí právoplatnosti rozsudku však začala správať ako vlastník a objekt predala bez vedomia zriaďovateľov škôl. Pre mesto bolo aj preto prekvapením, keď v lete bol objekt predaný. Cirkev sa k samospráve a hlavne deťom a ich rodičom zachovala macošsky, pričom samospráva sa snaží cirkvi vychádzať v ústrety tým, že jej viacero objektov prenajíma pre vzdelávacie, sociálne projekty za symbolické sumy 700-4500 eur na rok," uvádza sa v stanovisku mesta Bratislava.

Prípadom sa budeme ďalej zaoberať. Nezodpovedanou otázkou totiž zostáva, prečo sa magistrát o prehratom súdnom spore dozvedel až po vyše roku!

(brn)

Páčil sa vám článok?