Nové Mesto chce obnoviť verejné priestory a školy

20.9.2011
0
Páčil sa vám článok?

Miestne zastupiteľstvo mestskej časti Bratislava - Nové Mesto dnes schválilo návrh Integrovanej stratégie rozvoja mestských oblastí mestskej časti a predbežné projektové návrhy.

Ide o revitalizáciu verejného priestoru Rešetková-Osadná a Ľudového námestia a obnovu piatich základných škôl s materskými školami. Materiál za hlavné problémy označuje zlý stav verejných priestranstiev a nutnosť opráv materských a základných škôl.

Celkové výdavky na projekt novomestskej integrovanej stratégie sú 5,1 milióna eur a výška nenávratného príspevku zo strany Európskej únie je vyše 4,985 milióna eur. Stratégia bola predložená v júni na úrovni mesta Bratislava a je možné, že sa bude ešte upravovať. "Je pravdepodobné, že budeme úspešní," informovala miestnych poslancov poverená vedúca finančného oddelenia Jana Ondrová. Oprávnené na čerpanie týchto financií v rámci Operačného programu Bratislavský kraj sú aj mestá Malacky, Pezinok a Senec.

Ako sa uvádza v materiáli, na jednu stratégiu je určených od 1,660 milióna eur do 5 miliónov eur, a je možné podporiť štyri stratégie. Stratégia mestskej časti ďalej prejde schvaľovacím procesom na bratislavskom mestskom zastupiteľstve a hlavné mesto ju predloží na Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR.

(TASR)

Páčil sa vám článok?