Petržalka poskytla 84.000 eur na účelové dotácie

24.7.2011
0
Páčil sa vám článok?

Mestská časť (MsČ) Bratislava-Petržalka prerozdelila do konca júna 2011 účelové dotácie na verejno-prospešné účely vo výške 83.900 eur.

Najväčšiu sumu 20.000 eur miestne zastupiteľstvo schválilo Občianskemu združeniu (OZ) FC Petržalka 1898 na podporu miestneho mládežníckeho futbalu.

Ďalej napríklad účelovú dotáciu 6500 eur dostane OZ Depaul Slovensko na zabezpečenie základných životných potrieb pre ľudí bez prístrešia. Rovnaké prostriedky pôjdu na vymaľovanie ubytovní Domova pre každého, ktorého poslaním je zmierňovať nešťastie a utrpenie sociálne znevýhodnených občanov a podporovať ich integráciu do rodinného, pracovného a spoločenského života.

MsČ poskytla účelovú dotáciu 91. oddielu skautov, ale aj na cirkevné letné tábory pre deti a mládež, na detský folklór a medzinárodný gitarový festival Bratislavská komorná gitara. Z balíka na účelové dotácie sa dostali financie aj k cyklistom, cirkevnému konzervatóriu či detskej organizácii Bratislavský Fénix na projekt "Hráme sa a spoznávame".

Petržalka schválila aj príspevok na klubovú a komunitnú činnosť občianskym združeniam Kaspian a Ulita, ktoré sa venujú zmysluplnému tráveniu voľného času a vzdelávaniu detí a mládeže, pracujú s dobrovoľníkmi a ich činnosť smeruje k znižovaniu rizík a dosahov sociálno-patologických javov spojených so sociálnym vylúčením.

TASR o tom informovala petržalská tlačová tajomníčka Mária Grebeňová-Laczová.

(TASR)

Páčil sa vám článok?