Vlastenecké námestie začali revitalizovať

22.7.2011
0
Páčil sa vám článok?

Začiatkom júla začala petržalská mestská časť revitalizovať Vlastenecké námestie. Pribudnú na ňom stromy, kvetinové záhony, nová dlažba a lavičky.

Mestská časť získala na revitalizáciu finančné prostriedky z EÚ, z operačného programu Bratislavský kraj. Celkové náklady na realizáciu predstavujú 195-tisíc eur, z toho 5 percent pokrýva zo svojho rozpočtu mestská časť Bratislava-Petržalka.

„Najprv bolo treba odstrániť doterajšie povrchy, vybudovať inžinierske siete pre verejné osvetlenie a následne sa bude klásť zámková dlažba. Na Vlasteneckom námestí pribudne osem lavičiek, parkovacia zábrana, kvetinové záhony v palisádových terasách a okrasné stromy. Revitalizácia si vyžiada náhradu 13 pôvodných stromov. Celkovo pribudne 32 nových drevín - javor, ľaliovník, čerešňa pilkatá, hrab holandský a breza previsnutá," informovala hovorkyňa mestskej samosprávy Mária Grebeňová-Laczová.

Ako ďalej uviedla, „výsadba drevín a zelene je naplánovaná na september a október." Stavebný ruch na Vlasteneckom námestí počas letných mesiacov bude od pondelka do soboty. „Chcem obyvateľov z blízkeho okolia poprosiť toto leto o trpezlivosť a pochopenie. Vlastenecké námestie už potrebovalo obnovu," doplnil starosta Vladimír Bajan.

(mm)

Páčil sa vám článok?