Petržalka realizovala viacero investícií

19.7.2011
0
Páčil sa vám článok?

Nové vedenie mestskej časti (MsČ) Bratislava-Petržalka začalo po minuloročných komunálnych voľbách s viacerými potrebnými investíciami. "Obnovili sme napríklad pontónový mostík cez Chorvátske rameno, technicky a stavebne sme prepojili parkoviská Tupolevova – Iľjušinova a na sídlisku Kopčany sme vybudovali verejné detské ihrisko," povedal starosta Vladimír Bajan k výsledkom samosprávy po šiestich mesiacoch.

Podľa zástupcu starostu Romana Masára bude novinkou na pomoc finančne slabším rodinám a jednotlivcom tzv. Sociálny obchod. "Umožní lacnejšie nakupovanie tým ľuďom, ktorí nemajú ľahkú finančnú situáciu. Máme za sebou všetky prípravné práce a chceli by sme ho sprevádzkovať už v auguste," uviedol Masár s tým, že samospráva pracuje na koncepcii sociálnych služieb.

Podľa Bajana sú rezervy v súvislosti s dopravou z Petržalky cez Dunaj, čo však nezávisí len od miestnej samosprávy. "Aby kompetentní pochopili nutnosť okamžitej realizácie koľajového systému respektíve električky do Petržalky, ktorá pomôže vyriešiť presun Petržalčanov a ostatných obyvateľov Zadunajska na ľavý breh Dunaja a zároveň občanov z ostatných častí Bratislavy a z celého širokého regiónu do Petržalky," vysvetľuje Vladimír Bajan.

O riešení problému parkovania starosta povedal, že v príprave je zadanie pre verejnú súťaž na koncepciu novej parkovacej politiky tak, aby sa s realizáciou prvých krokov mohlo začať na prelome tohto a budúceho roku. V rámci zlepšenia kvality bývania začala sa v júli obnova Vlasteneckého námestia. Mestská časť na rozdiel od iných bratislavských MsČ pristavuje až štyrikrát ročne veľkokapacitné kontajnery a rozšírila pre obyvateľov aj služby miestneho zberného dvora o príjem číreho skla a bioodpadu.

TASR o tom dnes informovala petržalská tlačová tajomníčka Mária Grebeňová-Laczová.

(TASR)

Páčil sa vám článok?