Podľa investora sa mesto musí vysporiadať so štátom

29.6.2011
0
Páčil sa vám článok?

Ak si mesto Bratislava vysporiada záležitosti so štátom, potom sa bude investor Henbury Development detailnejšie zaoberať alternatívou predloženou na rokovanie mestských poslancov 30. júna. Mesto v nej navrhuje zámenu pozemku pod Parkom kultúry a oddychu (PKO) za pozemky pod Výskumným ústavom vodného hospodárstva vo vlastníctve štátu.

"V tejto alternatíve prichádza do celého riešenia ešte tretí subjekt, štát, ktorý je majiteľom tých vedľajších pozemkov. Ak si mesto vysporiada tieto veci so štátom, potom sa budeme detailnejšie zaoberať touto alternatívou," povedal dnes na tlačovej besede konateľ spoločnosti Ján Krnáč s tým, že zatiaľ je predčasné o tom hovoriť. 

Mestské zastupiteľstvo bude 30. júna rokovať o alternatíve zachovania PKO a dohode s investorom s deviatimi podmienkami. Jednou z nich je nadobudnutie vlastníckych práv k pozemkom pod PKO od investora na základe výmeny za pozemky pod budovami Výskumného ústavu vodného hospodárstva na nábreží vo vlastníctve štátu.

Podľa Krnáča predstavitelia mesta politizujú situáciu okolo PKO. "Preto pôsobí zarážajúco aj fakt, že v roku 2008 Ján Budaj a Milan Ftáčnik hlasovali za začatie procesu výstavby River Park II pri obstaraní zmien a doplnkov k územnému plánu," konštatoval. Dodal, že nie je jasné, akú má mať kapacitu hala, ktorú mesto chce.

Firma vlastní pozemky pod PKO a podala tri žaloby na mesto Bratislava. Chce vybudovať projekt Nové PKO a kultúrno-spoločenskú sálu pre Bratislavu. Právny zástupca investora Alex Kadela očakáva, že o osem až deväť mesiacov bude prvé pojednávanie.

Krnáč opätovne označil výsledky nedávneho prieskumu verejnej mienky o PKO, ktorý zverejnilo mesto, za neobjektívne. Architekt Juraj Benetin predstavil tri alternatívy Nového PKO. Podľa neho si pri rekonštrukcii PKO treba uvedomiť, že išlo o dočasnú halovú stavbu a mesto by malo povedať, ako si ju konkrétne predstavuje.

(TASR)

Páčil sa vám článok?