Investície v Petržalke prinesú nároky na prepravu

28.6.2011
0
Páčil sa vám článok?

Veľké investície v Bratislave-Petržalke prinesú nielen stavebnú činnosť, ale aj desaťtisíce nových obyvateľov a nároky na obojstrannú dopravu cez Dunaj. Toto je najzásadnejší problém, vyplývajúcu z diskusie o možnom čerpaní eurofondov na nosný dopravný systém v hlavnom meste.

Pre médiá to dnes povedal starosta zadunajskej Petržalky Vladimír Bajan s tým, že dopravná situácia v tejto mestskej časti sa stáva neúnosnou.

"Ak primátor Milan Ftáčnik potvrdil, že je sklamaný zo stavu prác na nosnom dopravnom systéme v Petržalke, a nemá definitívne schválené stanovisko hlavného mesta ani k oprave Starého mosta, ja sa pýtam, či to nie je dôvod, aby sme si znova sadli a povedali, čo s veľkými investíciami," konštatoval starosta Petržalky, kde žije vyše 100.000 obyvateľov.

Ftáčnik vystúpil dnes na rokovaní petržalských poslancov pred rokovaniami o financiách z operačného programu doprava, ktoré sa uskutočnia v stredu 29. júna v Bruseli. Nosný dopravný systém je na programe mestského zastupiteľstva 30. júna. "Počkám si na stanovisko hlavného mesta vo štvrtok," povedal Bajan s tým, že to je priestor na začiatok diskusie. Najvyťaženejším mostom do Petržalky je podľa Bajana Prístavný most.

(TASR)

Páčil sa vám článok?