Voda z kanalizácie zaplavila časti záhrad

9.6.2011
0
Páčil sa vám článok?

Veľká voda dnes zasiahla majetok obyvateľov mestskej časti Bratislava – Nové Mesto. V lokalite Zidiny, v mestskej časti Lamač, sa z kanalizácie po prudkých dažďoch valila voda, ktorá vzápätí zaplavila časti záhrad a jednu garáž na území Nového Mesta.

Neskolaudovaná kanalizácia, ktorá je napojená na nedokončenú nemocnicu Rázsochy, nebola schopná zvládnuť prívalovú vodu. Do postihnutej lokality prišiel novomestský starosta Rudolf Kusý spolu s krízovým štábom. Na mieste už bola jednotka hasičov, ktorá odčerpávala vodu zo zaplavených záhrad. Súbežne s tým sa pokúšali hadicami presmerovať tečúcu vodu z cesty do špeciálnych záchytníkov.

Po vyhodnotení situácie starosta rozhodol, že pracovníkom úradu bude vydaných viac ako 400 jutových vriec, ktoré podľa potreby naplnia pieskom, aby vytvorili val proti vode. Následne prešiel všetky potenciálne ohrozené miesta v lokalite Zidiny.

"Keď sa situácia upokojí, naši pracovníci tu vyhĺbia umelé koryto, tzv. rigoly, aby voda v budúcnosti odtekala preč a neohrozovala miestnych obyvateľov," naznačil ďalší vývoj Kusý. Zároveň sa so starostom Lamača Petrom Šramkom dohodol, že sa spoločne obrátia na ministra zdravotníctva Ivana Uhliarika, aby riešil problém neskolaudovanej kanalizácie pri nedokončenej nemocnici Rázsochy.

TASR o tom dnes informoval novomestský hovorca Marek Tettinger.


(tasr)

Páčil sa vám článok?