Mesto schválilo dotáciu pre lodenicu v Karlovke

27.5.2011
0
Páčil sa vám článok?

Účelovú dotáciu na vybudovanie lodenice a súvisiacej infraštruktúry pre mestskú časť (MsČ) Karlova Ves vo výške 335.012,95 eura včera schválilo bratislavské mestské zastupiteľstvo (MsZ).

Poslanci zmenili časť uznesenie z decembra 2008. Vtedy odsúhlasili dotáciu vo výške 376.889,56 eur (11,35 milióna Sk). Financie mali byť vyplatené z predaja pozemkov v tejto MsČ, ktoré sú v susedstve existujúcej lodenice. V uznesení nebol navrhnutý termín plnenia. 

Zmenu pôvodného uznesenia, zníženie dotácie zo 45 percent na 40 percent podľa nového prerozdelenia výnosov z predaja medzi mesto a mestské časti navrhla Petra Nagyová-Džerengová, zástupkyňa starostky Karlovej Vsi. Ako termín plnenia uznesenia navrhla rok 2012.

Nagyová-Džerengová zdôraznila, že súčasná lodenica pre verejnosť  v zátoke je v zlom technickom stave a v súvislosti s projektovou prípravou treba rozhodnúť o finančných zdrojoch už v súčasnosti. Karloveská starostka Iveta Hanulíková v rozprave podporila tento návrh.

"Po rozhodutí mestského zastupiteľstva máme k dispozícii približne 830.000 eur a budeme mať peniaze na stavbu novej lodenice. Tá časť, ktorú dostala Karlova Ves predtým, nestačila na novú lodenicu, iba na rekonštrukciu," povedala po hlasovaní Nagyová-Džerengová. Podľa nej by mohla byť postavená dvojpodlažná lodenica, s čím súhlasia aj karloveskí vodáci. Mestská časť projekt rozpracuje.

(tasr)

Páčil sa vám článok?