Developer rozhodol, že o PKO sa bude súdiť

4.5.2011
0
Páčil sa vám článok?

Investor projektu Nové PKO, spoločnosť Henbury Development, v uplynulých dňoch oznámila, že sa svojich nárokov týkajúcich sa PKO bude domáhať súdnou cestou. Investor sa pôvodne chcel s mestom dohodnúť bez súdu do konca apríla.

Ako uviedol investor, jeho snahou bolo dohodnúť sa s mestom o budúcej podobe nábrežia v prospech Bratislavy, na dobudovaní druhej etapy polyfunkčnej zóny a promenády. Chcel dosiahnuť aj mimosúdne vyriešenie veci.

Vzhľadom na to, že podľa investora doteraz nedošlo k posunu ku konštruktívnemu riešeniu, spoločnosť Henbury Development nevidí iné východisko, ako sa domáhať svojich nárokov súdnou cestou, a preto poverila advokátsku kanceláriu vypracovaním a podaním žaloby. Žaloba bude podaná v najbližších dňoch. Jej odkladanie by podľa spoločnosti viedlo k ďalšiemu narastaniu škôd.

Primátor na poslednom mestskom zastupiteľstve reagoval na výzvu poslancov, aby jasne povedal, ako vidí riešenie PKO. Ako uviedol, z PKO chce zachovať maximum, v jeho prípade vstupnú halu a Spoločenskú sálu, a zároveň sa dohodnúť s developerom. O budúcnosti časti dunajského nábrežia a PKO budú rozhodovať mestskí poslanci po verejnej diskusii. Prieskum verejnej mienky má byť súčasťou materiálu o PKO, ktorý primátor predloží na zasadnutie mestského zastupiteľstva pravdepodobne v júni.

(brn)

Páčil sa vám článok?