Petržalka vstupuje do združenia na záchranu bunkrov

27.4.2011
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavská mestská časť Petržalka vstupuje do občianskeho združenia Zachráňme petržalské bunkre, a to bez dopadu na rozpočet mestskej časti. Na dnešnom rokovaní miestneho zastupiteľstva to schválili petržalskí poslanci.

Cieľom združenia je starostlivosť a obnova bunkrov v katastri mestskej časti. V dôvodovej správe k materiálu sa uvádza, že v súčasnosti sa v Petržalke nachádza 12 objektov obranného systému, ktoré by sa dali využiť ako odpočinkové zóny pre cyklistov a korčuliarov. Bunkre by mohli byť spojené náučným chodníkom, obnovený obranný systém by sa mohol stať aj cieľom turistov a návštevníkov Bratislavy. V tomto by mestská časť chcela so združením spolupracovať.

„Chceli by sme dostať do správy niekoľko z týchto bunkrov a spoločnými silami ich zrekonštruovať, aby to bolo naozaj miesto, ktoré bude pripomínať históriu," uviedol starosta Petržalky Vladimír Bajan. Ciele združenia a mestskej časti sa zhodujú aj pri budovaní ďalších cyklotrás. Problémom podľa starostu však môže byť zháňanie peňazí na revitalizáciu bunkrov a získanie objektov do majetku, "keďže z titulu utajenia nie sú zapísané ani na listoch vlastníctva".

(sita)

Páčil sa vám článok?