Mesto a investor tvrdia, že chcú prieskum o PKO

27.4.2011
0
Páčil sa vám článok?

Prieskum verejnej mienky Bratislavčanov o budúcom riešení PKO a časti nábrežia by mala robiť renomovaná agentúra. Mesto chce kvôli tomu vypísať verejnú súťaž v máji. Prieskum by mohol byť v júni.

Mesto chce 2. mája 2011 vyjsť s diskusiou, ktorá by mala mať pravidlá a štruktúru, aby sa dali výstupy spracovať. Od obyvateľov chce samospráva počuť argumenty a zdôvodnenie názorov na preferované riešenie. Využitie facebooku pri diskusii považuje primátor za ďalší informačný kanál na prezentáciu. Mesto sa chce pýtať celej Bratislavy hlavne prostredníctvom prieskumu, v ktorom sa podľa neho môže „napokon vyjadriť každý sám za seba".

Prieskum verejnej mienky o budúcej podobe navrhuje aj investor projektu Nové PKO, Henbury Development. Nechce však, aby sa možnosti riešenia zužovali len na samotné PKO. Mala by sa vraj brať do úvahy celá budúca podoba nábrežia, minimálne po Nový most. Spoločnosť okrem iného pripomína, že vedenie mesta žiadalo zvýšiť kapacitu kultúrno-spoločenskej haly, a to na 700 návštevníkov pri plesových podujatiach, čiže na približne 1800 návštevníkov pre koncertné podujatie.

„Ako jediné možné riešenie z hľadiska koncepcie celého územia, a to či už urbanistického alebo dopravného, je vybudovať halu na konci nábrežia pri Výskumnom ústave vodného hospodárstva," konštatuje investor. Podľa neho totiž do tohto územia kultúrno-spoločenské centrum s takou veľkou kapacitou nepatrí a odporúča mestu premiestniť takýto objekt na iné miesto. Navyše investícia na vybudovanie tejto alternatívy bude podľa Henbury pre mesto finančne náročná - odhadom 30 miliónov eur aj vzhľadom na umiestnenie a kapacitu lokality.

(rob)

Páčil sa vám článok?