Ftáčnik očakáva víťazstvo vo voľbách primátora

28.11.2010
0
Páčil sa vám článok?

Milan Ftáčnik (nezávislý kandidát s podporou Smeru-SD) na brífingu avizoval pravdepodobné víťazstvo v primátorských voľbách v Bratislave. "Ak sa potvrdí, ako to vyzerá, že sa stanem primátorom, chcel by som byť primátorom všetkých Bratislavčanov," vyhlásil Ftáčnik.

Jeho prvými krokmi bude smerovanie k otvorenej samospráve na úrovni mesta - zverejňovanie faktúr a zmlúv, stanovísk hlavného mesta k investičnej činnosti a tiež zriadenie komisie pre cyklistické trasy. Ftáčnik chce posilniť synergiu mesta a mestských častí a chce mať dohodu o mechanizme spolupráce. Ftáčnik je starostom mestskej časti Petržalka, mestským a krajským poslancom.

Ftáčnik chce byť primátorom všetkých Bratislavčanov

V prípade zvolenia v komunálnych voľbách chce byť Milan Ftáčnik (nezávislý) primátorom všetkých Bratislavčanov. Kandidát na primátora hlavného mesta to dnes uviedol na brífingu vo volebnom stane v petržalskej Inchebe. Podľa predbežne zverejneňovaných informácií z okrskových volebných komisií by mal zvíťaziť v Bratislave práve Milan Ftáčnik a poraziť tak koaličnú kandidátku Magdalénu Vášáryovú (SDKÚ-DS - KDH - SaS - Most-Híd - OKS).

"Chcem sa uchádzať aj o podporu tých, ktorí ma nepodporili, ktorí mali iný názor, iného kandidáta. Možno mali inú predstavu o fungovaní mesta," povedal Ftáčnik. Ako skonštatoval, chcel by byť primátorom, ktorý spája, čo súvisí aj so spoluprácou budúceho mestského zastupiteľstva. Ftáčnik je pripravený rešpektovať nové zloženie mestského parlamentu, teda rozhodnutie demokratických voličov. Spolu s novými poslancami je pripravený na definovanie spoločných cieľov, ktoré by mohli pre mesto dosiahnuť, avšak aj vzhľadom na finančnú situáciu, v ktorej sa hlavné mesto momentálne nachádza.

Do volebného stanu prišli podporiť mnohí predstavitelia strany Smer-SD na čele s predsedom Robertom Ficom. Ten vyjadril radosť nad tým, že strana podporila takého kandidáta na primátora, ktorý si vie získať podporu Bratislavčanov. "Verím, že spolupráca nového primátora s mestským zastupiteľstvom bude veľmi korektná," povedal Fico. Jeho volebný program ho veľmi oslovil, pretože je jasný, konkrétny a vidno, že má skúsenosti so starostovania v Petržalke. Monika Flašíková - Beňová zasa verí, že Milan Ftáčnik bude zásadnou zmenou pre mesto oproti súčasnému primátorovi Andrejovi Ďurkovskému.

Okrem Ftáčnika kandidovali na primátora Magdaléna Vášáryová (SDKÚ-DS, SaS, KDH, Most-Híd a OKS), Ján Budaj (Zmena zdola, DÚ, DS) a Stanislav Pánis (Slovenská národná jednota).

Vášáryová priznala prehru, gratuluje Ftáčnikovi

Kandidátka širokej pravicovej koalície v Bratislave na post primátora Magda Vášáryová uznala prehru v sobotňajších komunálnych voľbách. Zároveň zagratulovala ich víťazovi Milanovi Ftáčnikovi, ktorý kandidoval s podporou Smeru-SD. Výsledky v Bratislave nie sú zatiaľ konečné, ale už podľa sčítania väčšiny okrskov je jasné, že primátorom bude v ďalšom volebnom období Ftáčnik.

(sita)

Páčil sa vám článok?