Dúbravka si elektronické aukcie vyskúša po voľbách

26.11.2010
0
Páčil sa vám článok?

Šetriť verejné financie prostredníctvom elektronických aukcií v bratislavskej Dúbravke by malo pravdepodobne až nové vedenie mestskej časti, ktoré vzíde zo sobotných komunálnych volieb. Pôvodne chcela súčasná samospráva túto metódu vyskúšať už na jeseň, to sa jej však nepodarí.

Súťaž na dodanie softvéru na elektronické verejné obstarávanie a elektronické aukcie totiž nebola ešte ukončená. Pre agentúru SITA to uviedol hovorca mestskej časti Michal Kriško. "Vzhľadom na to, že nebolo dokončené verejné obstarávanie, nebolo ešte ani vytvorené miesto pre špecialistu na elektronické verejné obstarávanie," povedal Kriško. Mestská časť tak už v tomto roku s nejakými elektronickými aukciami nepočíta, v budúcnosti ich však plánuje pravidelne využívať.

Miestne zastupiteľstvo ešte v lete schválilo elektronické aukcie v podmienkach miestneho úradu a zavedenie systému centrálneho verejného obstarávania pre mestskú časť ako aj organizácie v jej zriaďovateľskej pôsobnosti. Miestny parlament taktiež prijal pravidlá upravujúce postup pri spolupráci s externou spoločnosťou pri zabezpečení verejného obstarávania pre zákazky podprahové, s nízkou hodnotou, nadlimitné ako aj podlimitné. Schválené boli zároveň podklady pre verejnú súťaž na výber dodávateľa služieb e-aukcií a zriadenie pracovného miesta pre špecialistu mestskej časti, ktorý bude mať na starosti celý proces verejného obstarávania.

(sita)

Páčil sa vám článok?