Bonko sa vzdáva kandidatúry na primátora

19.11.2010
0
Páčil sa vám článok?

Jozef Bonko sa vzdáva kandidatúry na primátora mesta Bratislava a zároveň vyjadruje podporu ďalšiemu kandidátovi Jánovi Budajovi (Zmena zdola, Demokratická únia Slovenska ). Pre agentúru SITA to dnes potvrdil Bonko.

Argumentuje tým, že s Budajom majú veľmi podobný volebný program a obaja sú občianski kandidáti. "Bolo by kontraproduktívne, aby boli v stave, v akom sa mesto nachádza a aké sú preferencie jednotlivých kandidátov, dvaja kandidáti s podobným programom," myslí si Bonko. Podporu ďalším kandidátom ako je Milan Ftáčnik (nezávislý, s podporou Smer-SD) či Magdaléna Vášáryová (SDKÚ-DS - KDH - SaS - Most-Híd - OKS) vyjadriť odmietol, pretože nemajú podobný program a vnútorne sa s nimi nestotožňuje.

Z pôvodne oficiálne zaregistrovaných siedmich kandidátov na primátora Bratislavy je tak v hre už len päť. Vo štvrtok sa totiž kandidatúry vzdal aj Alojz Hlina. Vyhlásil, že sa mu nepodarilo získať podporu žiadnej z politických strán a ukazuje sa, že v Bratislave nie je spoločenská objednávka na nezávislého kandidáta dostatočne silná. Zdôraznil, že neodstupuje v prospech žiadneho z protikandidátov.

O dôveru voličov sa v sobotu 27. novembra budú uchádzať Magdaléna Vášáryová (SDKÚ-DS - KDH - SaS - Most-Híd - OKS), Ján Budaj (Zmena zdola, Demokratická únia Slovenska ), Marej Blaha (SDĽ - Strana zelených), Stanislav Pánis (Slovenská národná jednota) a Milan Ftáčnik (nezávislý).

(sita)

Páčil sa vám článok?