Pylóny Nového mosta dostanú nový náter

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

Od 18. augusta sa na objednávku magistrátu natierajú pylóny Nového mosta. Most bol daný do užívania v auguste 1972 a odvtedy sa na jeho pylónoch vysokých 84,6 metra žiadny náter nerobil.

Ako prvý sa začal natierať pylón schodiskový (tzv. návodný). Postup prác bol naplánovaný tak, že po namontovaní pracovnej lávky, vykonaní skúšobnej prevádzky plošiny a kontrole Slovenskou technickou inšpekciou sa v pondelok 21. augusta pristúpilo k samotnému natieraniu, ktoré bolo dokončené do konca augusta. Natieranie druhého pylónu - výťahového (tzv.odvodný) sa začalo 4. septembra a práce by mali byť ukončené do konca septembra.

Termín ukončenia prác veľmi závisí od klimatických podmienok, práce sa nedajú robiť za daždivého ani veľmi veterného počasia - pri silnom vetre je z bezpečnostných dôvodov zakázaný posun lávky. Pylóny sa počas prác umyjú, odmastia, odstráni sa korózia, urobí sa dvakrát základný náter syntetickou farbou a raz vrchný náter farbou akrilovou. Natieranie pylónov Nového mosta bude magistrát stáť štyri milióny korún a práce vykonávajú členovia Športového klubu IAMES.

Páčil sa vám článok?