Mestskí poslanci budú opäť hovoriť o štadióne

14.11.2010
0
Páčil sa vám článok?

O riešení finančných problémov Bratislavy v súvislosti s rekonštrukciu Zimného štadióna Ondreja Nepelu by mali rokovať mestskí poslanci aj v pondelok na ďalšom pokračovaní mestského zastupiteľstva.

Mestská organizácia Generálny investor Bratislavy (GIB) totiž dlhuje stavebníkovi takmer 10,3 mil. eur. Riaditeľ investorskej spoločnosti INGSTEEL, s.r.o. sa pritom údajne vyjadril, že keď mesto do istého času nezaplatí za ukončené a vyfakturované práce, stavebník rekonštrukciu štadióna pre budúcoročný svetový hokejový šampionát zastaví.

Poslanci mali ešte vo štvrtok 4. novembra 2010 hlasovať o návrhu uznesenia, aby primátor Andrej Ďurkovský dorokoval s bankou reštrukturalizáciu dlhu voči stavebníkovi. Mesto by následne v budúcich rokoch tento dlh zahrnulo do výdavkovej časti rozpočtu. Zastupiteľstvo však tesne pred hlasovaním nebolo trikrát po sebe uznášaniaschopné, z tohto dôvodu 1. viceprimátor Milan Cílek prerušil rokovanie zastupiteľstva. Poslanci však stihli schváliť návrh poslanca Milana Ftáčnika, aby z poslancov mestského zastupiteľstva vznikla komisia na čele s primátorom, ktorá bude kontrolovať oprávnenosť všetkých vynakladaných prostriedkov.

Mestskí poslanci sa mali pôvodne zísť na poslednom riadnom rokovaní v tomto volebnom období vo štvrtok 28. októbra 2010. Okolo obeda však zasadnutie mestského zastupiteľstva musel primátor Andrej Ďurkovský prerušiť. Mestský parlament nebol totiž ani po polhodinovej prestávke a niekoľkých prezentáciách uznášaniaschopný. Poslanci pokračovali v rokovaní vo štvrtok 4. novembra 2010. To začalo na obed, ale podvečer bolo opäť pre neuznášaniaschopnosť prerušené.

(sita)

Páčil sa vám článok?