V zoznamoch kandidátov môžu byť aj nepravdy

11.11.2010
0
Páčil sa vám článok?

O dva týždne budú Bratislavčania voliť primátora, mestských poslancov, starostov mestských častí a poslancov miestnych zastupiteľstiev. Keďže niektorí voliči spoznajú mená kandidátov až vo volebnej miestnosti, nie je nezaujímavé, že v zoznamoch môžu byť chyby, alebo dokonca nepravdy.

Pri náhodnej kontrole zoznamov kandidátov sme objavili, že na poslankyňu mestského zastupiteľstva Bratislavy za volebný obvod č. 5 - Nové Mesto kandiduje Mgr. Iveta Vajdová (41), advokátka, Bárdošova 7 (Slovenská moderná spoločnosť). Súčasne kandiduje aj na poslankyňu novomestského miestneho zastupiteľstva, tu však uvádza ako trvalé bydlisko Bardošovu 25.

Jeden z údajov zrejme nebude pravdivý. Možno je to len chyba. Tá istá Iveta Vajdová však vlani kandidovala do zastupiteľstva Bratislavského samosprávneho kraja ako JUDr. Iveta Vajdová (40), advokátka, Bárdošova 25, (Most-HÍD). Vlani mala pred menom JUDr. dnes má len Mgr. Opäť chyba alebo v jednom prípade išlo o nepravdu...

Takýchto a podobných chýb môže byť v zoznamoch kandidátov viac. Vlani v župných voľbách napríklad kandidoval na poslanca za SDKÚ-DS vo volebnom obvode Lozorno Vladimír Mikuš, ktorý mal v tom čase trvalý pobyt v bratislavskom Starom Meste. Poslancom sa stal aj za cenu podvodu.

Zoznam kandidátov na poslancov bratislavského mestského zastupiteľstva nájdete v tomto vydaní Bratislavských novín na 10. strane. Zoznamy kandidátov na miestnych poslancov sú zverejnené na www.banoviny.sk.

(ado)
Páčil sa vám článok?