Staré Mesto vybuduje domov opatrovateľskej služby

10.10.2010
0
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Bratislava - Staré Mesto už môže začať s budovaním nového zariadenia opatrovateľskej služby. Tento zámer mu umožňuje bezodplatný prevod vlastníctva nehnuteľnosti, o ktorom rozhodlo nedávne mestské zastupiteľstvo.

Prevod sa týka pozemku s rozlohou 947 metrov štvorcových a budovy bývalej materskej školy na Dobšinského ulici 2. Mestská časť plánuje asanáciu budovy a výstavbu domova opatrovateľskej služby. Dôvodom je postačujúca sieť materských škôl aj pre deti z iných mestských častí a nedostatočná kapacita pre starších Staromešťanov odkázaných na opatrovateľskú službu.

Navyše dvojtriedny prízemný objekt je nekvalitný, nemá jedáleň, ani kuchyňu. Preto ho chce Staré Mesto zbúrať a postaviť nové bezbariérové zariadenie. Tento zámer schválilo jeho miestne zastupiteľstvo ešte v roku 2008 a vyčlenilo 166-tisíc eur na projektovú dokumentáciu a začiatok výstavby.

Staré Mesto zabezpečuje prevádzku troch zariadení opatrovateľskej služby s celkovou kapacitou 42 klientov. Z nich dve sú v bytových domoch a z hľadiska potrieb i súčasných štandardov poskytovania služieb sú dlhšiu dobu nevyhovujúce.

(TASR)

Páčil sa vám článok?