Staré Mesto má elektronickú úradnú tabuľu

10.10.2010
0
Páčil sa vám článok?

Na miestnom úrade v bratislavskom Starom Meste na Medenej ulici osadili elektronickú úradnú tabuľu. Pre agentúru SITA to uviedla hovorkyňa mestskej časti Alena Kopřivová.

Elektronickú úradnú tabuľu inštalovala na základe verejného obstarávania spoločnosť QEX, a.s. Mestská časť za ňu zaplatila 6720,88 eur s DPH. Osvetlená elektronická úradná tabuľa je zatiaľ v skúšobnej prevádzke. Nachádza sa na Medenej ulici pri zadnom vchode do budovy miestneho úradu, resp. sídla okrskovej stanice Mestskej polície Bratislava I.

Obsluhuje sa dotykom, pričom sa na nej najprv zobrazí základná ponuka a po presnom zadaní sa objavia konkrétne dokumenty či informácie. Novinka je ďalším modernizačným krokom v práci úradu a poskytovaní kvalitnejšieho servisu občanom. K dispozícii je 24 hodín denne.

Úlohou úradnej tabule, aj elektronickej, je informovať ľudí o verejnom obstarávaní, verejných vyhláškach, výberovom konaní, ponuke zamestnania a pod. Zverejňujú sa na nej termíny a miesto konania miestneho zastupiteľstva a tiež dokumenty, o ktorých budú poslanci rokovať (rozpočet, všeobecne záväzné nariadenia, predaj a prenájom majetku mestskej časti, všeobecne záväzné nariadenia a pod.).

(sita)

Páčil sa vám článok?