Starostom Dúbravky chcú byť traja kandidáti

6.10.2010
0
Páčil sa vám článok?

O kreslo starostu bratislavskej Dúbravky v novembrových komunálnych voľbách majú záujem traja kandidáti. Pre agentúru SITA to dnes uviedol hovorca mestskej časti Michal Kriško.

Obhajovať svoju funkciu bude úradujúci starosta Ján Sandtner, ktorý kandiduje ako nezávislý. Rovnako ako nezávislý sa o priazeň voličov uchádza aj Peter Kmeť. S podporou koalície SDKÚ-DS, SaS, Most-Híd a OKS chce ísť do boja o starostovské kreslo mestský poslanec a poslanec Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Milan Trstenský.

Voliči si v komunálnych voľbách budú vyberať aj poslancov do 25-členného zastupiteľstva. Byť poslancom chce 86 kandidátov, z toho 17 nezávislých a 69 straníckych nominantov. Koalícia SMER-SD, Strana zelených Slovenska, Občianski kandidáti, SNS a Slobodné Fórum nominovala 25 kandidátov na poslancov. Rovnaký počet kandidátov má aj koalícia SDKÚ-DS, SaS, Most-Híd a OKS. KDH má 13 kandidátov. Dvoch kandidátov má koalícia Strana demokratickej ľavice, Strana zelených, rovnaký počet navrhli Konzervatívni demokrati Slovenska. Po jednom kandidátovi na poslanca má Demokratická aliancia Slovenska a Slovenská moderná spoločnosť.

Komunálne voľby sa budú konať 27. novembra 2010.

(sita)

Páčil sa vám článok?