Na Gorkého ulici samospráva opravila chodník

6.10.2010
0
Na gorkého ulici samospráva opravila chodník - Gorkeho1
Páčil sa vám článok?

Frekventovaný chodník na severnej časti Gorkého ulice dala staromestská samospráva v letných mesiacoch opraviť a vydláždiť. V časti chodníka osadila stĺpiky, aby tak chránila chodcov pred arogantnými motoristami.

K oprave a vydláždeniu chodníka pristúpila mestská časť Staré Mesto po tom, ako investor rekonštrukcie City Gate na rohu Štúrovej a Gorkého ulice vydláždil chodník priľahlý k novému obchodno-obytnému komplexu. Keďže pri opravách chodníkov je ambíciou staromestskej samosprávy nahrádzať asfalt dlažbou, stalo sa tak aj na Gorkého ulici.

V rámci rekonštrukčných prác boli opravené obrubníky, ak boli poškodené, nahradili ich nové. Na priechode pre chodcov pred budovou niekdajšej Zemskej banky bol obrubník upravený na bezbariérový.

Staromestskej samospráve sa pri rekonštrukcii chodníka na Gorkého ulici podarilo vyriešiť aj niekoľkoročný problém s parkovaním áut na chodníku v časti oproti Národnému divadlu. Preto tu v zmysle platnej parkovacej politiky mestskej časti boli osadené pevné zábrany - stĺpiky, ktoré znemožnia arogantným vodičom parkovať na chodníku.

Vzhľadom na obmedzené možnosti parkovania v tejto časti Starého Mesta tu najmä návštevníci často parkovali na chodníku tak, že chodci boli nútení chodiť po ceste, kde sa dostávali do kolízie s ďalšími autami. Tomu je odteraz na Gorkého ulici koniec. Vynovený chodník opäť slúži pôvodnému účelu - chodcom.

(pol)
FOTO - Slavo Polanský

Páčil sa vám článok?