Starostom v Starom Meste chce byť 7 kandidátov

4.10.2010
0
Páčil sa vám článok?

O post starostu v bratislavskom Starom Meste má záujem sedem kandidátov. Kandidačné listiny v mestskej časti odovzdali dvaja nezávislí kandidáti, piatich podporujú politické strany.

Ako nezávislý sa o podporu občanov uchádza Štefan Šebesta a súčasný starosta Andrej Petrek. S podporou koalície SDKÚ-DS, SaS, KDH a OKS sa o funkciu starostu uchádza Tatiana Rosová, ktorá je zároveň poslankyňou NR SR. S podporou strán Smer-SD, Most-Hít a Strana zelených na Slovensku kandiduje poslanec miestneho zastupiteľstva Martin Borguľa. O post starostu sa uchádza aj poslankyňa miestneho úradu Božena Marienková, ktorú podporujú strany SDĽ a Strana zelených. S podporou ĽS-HZDS sa o hlasy voličov bude uchádzať Ivan Kičikolev a Slovenská národná jednota podporuje vo voľbách na starostu mestskej časti Miroslava Šuňala.

Kandidačné listiny na poslanca do 17-členného miestneho zastupiteľstva mestskej časti Staré Mesto odovzdalo 76 kandidátov. Osem z nich je nezávislých, zvyšok sú stranícki nominanti. Okrem politických strán zastúpených v Národnej rade SR má svojich kandidátov ďalších 12 politických subjektov, napríklad KSS, Európska demokratická strana, strana Konzervatívnych demokratov Slovenska, AZEN, Občianski kandidáti, SDĽ, Strana zelených, Demokratická úniu Slovenska-DS či Nezávislé fórum.

Komunálne voľby sa budú konať 27. novembra 2010.

(sita)

Páčil sa vám článok?