Staré Mesto od piatka zverejní zmluvy na internete

30.9.2010
0
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Bratislava-Staré Mesto od 1. októbra zverejní na svojej internetovej stránke <a target="_blank" href="http://www.staremesto.sk">www.staremesto.sk</a> zmluvy a faktúry. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Alena Kopřivová.

Zverejňovanie zmlúv a faktúr je súčasťou budovania služieb eGovernmentu – otvoreného a priameho prístupu občanov k informáciám a službám miestnej samosprávy prostredníctvom internetu.

Informácie sa na webové stránky podľa Kopřivovej dostanú automaticky z interného informačného systému, v ktorom sú na úrade spracúvané. Uplynulý deň budú aktualizovať v noci, občania sa teda na druhý deň dozvedia, akými novými zmluvami alebo faktúrami sa úrad zaoberal. Tento spôsob podľa mestskej časti zaručuje úplnú, objektívnu a prakticky okamžitú informovanosť, ale najmä zamedzuje vzniku chýb, meškania a prípadných účelových úprav informácií pri ich zverejňovaní, ktoré by mohli vzniknúť pri zaužívanom spôsobe publikovania na webe prostredníctvom redakčného systému.

V súčasnosti sú na stránkach Starého Mesta zverejnené všetky zmluvy a faktúry za rok 2010. Staršie zmluvy sa pripravujú a budú zverejňované postupne. Rovnakým spôsobom chce Staré Mesto podľa Kopřivovej zverejňovať aj rozpočet a aktuálny stav jeho čerpania, materiály, o ktorých má rokovať miestne zastupiteľstvo, uznesenia a všeobecne záväzné nariadenia.

(sita)

Páčil sa vám článok?