Petržalskí poslanci o piatej úprave rozpočtu

27.9.2010
0
Páčil sa vám článok?

Piatou úpravou tohtoročného rozpočtu sa budú v utorok 28. 9. 2010 zaoberať poslanci v bratislavskej Petržalke. Počíta sa s tým, že sa zvýši príjmová aj výdavková strana rozpočtu o 1,714 mil. eur.

Mestská časť tak reaguje napríklad na ďalšie čerpanie úveru, ktorý je účelovo viazaný na výmenu okien v budovách základných a materských škôl či získanie mimoriadnych dotácií zo štátneho rozpočtu na výkon bežných samosprávnych funkcií.

Výrazné úpravy sú navrhnuté v daňových príjmoch, škrty sú aj na strane výdajov, kde sa zrušili odborné školenia poslancov, znížili sa dotácie na podporu aktivít neziskových organizácií pôsobiacich na území mestskej časti či projekt II. etapy revitalizácie Sadu Janka Kráľa, obnova Ovsištského námestia sa presúva do roku 2011. Samospráve sa aj napriek kríze darí vďaka mnohým opatreniam udržať pozitívnu rozpočtovú bilanciu a príjmy sú zatiaľ o 1,2 mil. eur vyššie ako výdaje.

Na programe zastupiteľstva je aj stanovisko k urbanistickej štúdii zóny Údernícka, správa o realizácii projektu znižovania energetickej náročnosti školských budov, prenájmy pozemkov a nebytových priestorov aj v niektorých základných školách či prenájom bazénov.

(sita)

Páčil sa vám článok?