V sobotu 18. 9. 2010 čaká Slovensko referendum

3.9.2010
0
Páčil sa vám článok?

V sobotu 18. septembra 2010 čaká Slovensko referendum. Na základe petície ho vyhlásil prezident a občania sa v ňom od 7.00 do 22.00 h môžu vyjadriť k šiestim otázkam.

Prvou je, či občania súhlasia so zrušením koncesionárskych poplatkov, druhá sa týka zníženia imunity poslancov Národnej rady SR, tretia zníženia počtu poslancov NR SR na sto, štvrtá, aby orgány verejnej moci mohli mať autá za maximálne 40 000 eur, piata, aby sa voľby do Národnej rady SR a do Európskeho parlamentu mohli vykonávať aj prostredníctvom internetu, a šiesta, aby NR SR zákonom vyňala osoby poverené výkonom verejnej moci z možnosti uplatniť právo na odpoveď podľa tlačového zákona.

Pre tých, ktorí nebudú môcť odvoliť doma, je dôležité upozornenie, že každému oprávnenému občanovi, ktorý nebude môcť hlasovať v okrsku, v ktorého zozname je zapísaný, vydá mestská časť na jeho žiadosť hlasovací preukaz. Žiadosť podáva občan osobne alebo prostredníctvom ním splnomocnenej osoby. O vydanie preukazu musí požiadať najneskôr dva dni pred konaním referenda.

Hlasovací preukaz oprávňuje na zápis do zoznamu oprávnených občanov na hlasovanie v referende v ktoromkoľvek inom okrsku na území Slovenskej republiky.

(brn)

Páčil sa vám článok?