Petržalskí poslanci budú opäť rokovať o Macharovej

23.8.2010
0
Páčil sa vám článok?

O budúcnosti plochy na Macharovej ulici blízko Šrobárovho námestia v Petržalke by sa mohlo definitívne rozhodnúť v utorok. Ide o v minulosti dlho nevyužívanú plochu, na ktorej v spoločnosť Car Towing, a.s. prevádzkuje parkovisko pre odtiahnuté autá z Petržalky a Starého Mesta.

Miestni poslanci by mali schváliť jednu z predkladaných alternatív riešenia zo strany miestneho úradu. Jednou z možností je schválenie nových podmienok pre prevádzkovanie odťahovej služby, ďalším riešením je schválenie konkrétneho investičného zámeru mestskej časti a vyčlenenie peňazí z jej rozpočtu. Práve to by bolo relevantným dôvodom na vypovedanie päťročnej nájomnej zmluvy so spoločnosťou.

O tom, ako využiť spomínanú plochu na Macharovej ulici, mali poslanci naposledy rozhodnúť začiatkom júla. Na vtedajšom rokovaní však najprv neprešiel návrh prenájmu ani za nových podmienok, ktoré predtým navrhli samotní poslanci. S nimi pritom súhlasila aj spoločnosť Car Towing. Návrh pritom neprešiel ani pre prípad, keby sa cena za celoročné nájomné zvýšila z 20-tisíc na 40-tisíc eur.

Dostatočnú podporu medzi poslancami však nenašiel ani návrh poslanca Františka Šebeja, podľa ktorého sa mal do októbra vypracovať investičný zámer na vybudovanie verejného parkoviska v réžii mestskej časti. Práve iný zámer by bol totiž dôvodom na vypovedanie pôvodnej zmluvy. Okrem toho však miestny parlament pri schválení zmeny rozpočtu skresal pôvodných 10-tisíc eur na tento projekt o 6,5 tisíca. V súvislosti s odťahovú službou pritom vznikli aj dve petície. V jednej občania s parkoviskom pre odtiahnuté auta nesúhlasia, v druhej sa k tejto investícii stavajú kladne.

Na programe zastupiteľstva je aj správa o plnení Programových priorít petržalskej samosprávy na roky 2007-2010. Vedenie samosprávy si zadefinovalo pre toto volebné obdobie 99 úloh, z ktorých 51 sa podarilo naplniť, v 17 prípadoch je plnenie len čiastočné, teda aktivity ešte neboli ukončené. Najviac priorít smerovalo do oblasti životného prostredia a regulovaného územného rozvoja mestskej časti. Medzi najvýznamnejšie projekty radí samospráva najmä výmenu okien a opravu striech na objektoch základných a materských škôl, komplexnú revitalizáciiu 50 verejných detských ihrísk a spustenie elektronických aukcií.

(sita)

Páčil sa vám článok?