Petržalka pripravuje úpravu VZN o letných terasách

23.8.2010
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavská Petržalka pripravuje komplexnejšiu úpravu všeobecne záväzného nariadenia o letných terasách. Zmena by sa mala týkať najmä prevádzkových hodín, teda možnosti otvorenia terás do 22:00 h.

Podľa platného nariadenia môžu byť totiž letné terasy otvorené do 21:00 h. Po kontrolách dodržiavania pravidiel sa síce rozhodlo, že niektoré terasy budú môcť byť otvorené aj túto sezónu dlhšie, musia však splniť niektoré podmienky dané samosprávou a okrem toho povolenie platí len na mesiac. Takže o povolenie na dlhšie otvorenie terasy treba požiadať aj v auguste, aj v septembri.

Materiál o zmene všeobecne záväzného naradenia by sa mohol dostať na miestne zastupiteľstvo na jeseň. Vtedy by mali byť podľa Andrassyho známe aj výsledky tohtosezónneho testovacieho režimu po predĺžení prevádzkových hodín niektorých letných terás. Mestská časť však upozorňuje, že ani v budúcnosti nebude môcť byť každá z letných terás v Petržalke otvorená až do 22:00 h.

Podmienkou bude, aby si vedel prevádzkovateľ zabezpečiť poriadok a aby sa na neho obyvatelia z okolia nesťažovali. Podniky s terasami, na ktoré sa na miestnom úrade množia sťažnosti na rušenie nočného pokoja, môžu podľa samosprávy na predĺženie prevádzkových hodín "zabudnúť". Súčasťou nového materiálu by mali byť okrem toho aj možnosť represií. V praxi by to napríklad znamenalo napríklad okamžité skrátenie prevádzkových hodín pri nedodržaní pravidiel.

V Petržalke funguje v súčasnosti okolo 60 prevádzok, viac ako 90-percent sa nachádza priamo pod obytnými domami. Letné terasy fungujú do 30. septembra.

(sita)

Páčil sa vám článok?