Ružinov ušetril elektronickými aukciami 180-tisíc

3.8.2010
0
Páčil sa vám článok?

V bratislavskom Ružinove ušetrili elektronickými aukciami na rekonštrukčné práce na školách takmer 180-tisíc eur. Pre agentúru SITA to uviedol hovorca mestskej časti Maroš Smolec.

Rekonštrukčné práce začali na všetkých materských a piatich základných školách v Ružinove od druhej polovice júla. Do konca augusta sa kompletne vymenia okná na 24 objektoch školských zariadení za obstarávaciu cenu 3 milióny eur. Posledné dve elektronické aukcie sa uskutočnia vo štvrtok 5. augusta 2010.

Podľa Smolca sa predpoklad kompletnej úspory vyšplhá na takmer 200-tisíc eur. „Verejné obstarávanie sme presunuli na vedenia základných a materských škôl. V súčinnosti s elektronickou aukciou je to najtransparentnejší model obstarávania. Vo výberových komisiách boli riaditelia, učitelia, poslanci zastupiteľstva a dokonca aj rodičia. Školy takýto systém privítali. Finančná úspora je evidentná,“ uviedol starosta Ružinova Slavomír Drozd.

Podľa Drozda sa bude rovnako postupovať aj pri zateplení všetkých školských objektoch ešte v tomto roku. Mestská časť si vzala na výmenu okien a zateplenie školských budov úver 6 miliónov eur. V rokoch 2009 a 2010 podľa Smolca mestská časť kompletne zrekonštruovala z vlastných zdrojov materskú školu na Pivoňkovej a základnú školu na Nevädzovej ulici.

(sita)

Páčil sa vám článok?