Rača revitalizuje dve ulice a Námestie A. Hlinku

1.8.2010
0
Páčil sa vám článok?

V bratislavskej Rači sa v prvom augustovom týždni začne s revitalizáciou ulíc Alstrova a Detvianska, spolu s Námestím A. Hlinku. Pre agentúru SITA to uviedol hovorca mestskej časti Martin Bartišek.

Mestská časť s projektom revitalizácie uspela v podaní žiadosti o nenávratný finančný príspevok, ktorý je spolufinancovaný Európskym fondom regionálneho rozvoja. Celkové náklady boli vyčíslené na 755 753,20 eur, z toho päť percent uhrádza mestská časť. Predmetom revitalizácie sú štyri samostatné objekty - úprava verejných priestranstiev, obnova zelene a sadové úpravy, detské ihrisko a verejné osvetlenie.

Podľa Bartiška úprava spočíva v rekonštrukcii chodníkov a spevnených plôch pre peších, vjazdov na pozemky križujúce peší ťah a skultúrnení uličnej zelene. Úprava sa týka aj priestranstva pred niekdajším kinom Nádej, kde sa vytvorí spevnené "námestíčko" so zeleňou v ostrovčekoch v dlažbe a vo vyvýšených kvetináčoch. Úprava chodníkov spočíva vo výmene asfaltového povrchu za betónovú zámkovú dlažbu. Verejné osvetlenie je riešené formou parkových stožiarov výšky štyri metre.

Na revitalizáciu má realizátor Eurobuilding, a.s. jeden rok. Revitalizácia je rozvrhnutá do viacerých etáp, nakoľko sa niektoré práce nedajú vykonávať v zimnom období a treba tiež zohľadniť agrotechnické termíny pri výsadbe zelene. Dodávateľ však prisľúbil, že septembrové vinobranie prácami nebude obmedzené.

(sita)

Páčil sa vám článok?