Parkovisko pod Devínom je rozdelené

16.6.2010
0
Páčil sa vám článok?

Na parkovisku pod Devínskym hradom sa nedávno objavili betónové kvádre, ktoré rozdelili parkovisko na dve časti. Ide o dlhoročný spor o pozemky. Mestská rada magistrátu neodporučila riešenie formou zámeny navrhovaných pozemkov - ponuka vlastníka, spoločnosti Roxy Invest, bola totiž pre mesto neprijateľná.

Hlavné mesto v tejto súvislosti oslovilo odborníkov v oblasti stavebného práva a súčasne sa pokúša naďalej rokovať s vlastníkmi pozemkov pod komunikáciou i pod parkoviskom o možnostiach ich usporiadania.

“Problém je v nevyjasnených vlastníckych vzťahoch. Vlastníkom parcely pod stavbou parkoviska je Roxy Invest, s. r. o. Vlastník samotnej stavby parkoviska a komunikácie nie je zapísaný, ale podľa mňa je ním určite mestská časť. To parkovisko bolo postavené v rámci Akcie Z v sedemdesiatych rokoch minulého storočia. V roku 2006 bolo opravované aj z verejných peňazí,” informovala starostka Devína Ľubica Kolková (nezávislá).

Ďalšie kroky úradu však nechcela priblížiť: “Určité kroky podnikáme, no zatiaľ nebudem uvádzať detaily.” Čo sa týka príčin problému, vidí ich v minulosti: “V predchádzajúcom volebnom období, keď bol starostom Jozef Paczelt, sa podarilo Družstvu podielnikov v Záhorskej Bystrici zreštituovať okrem množstva iných pozemkov v Devíne aj parkovisko pod hradom a k nemu priľahlé zelené plochy,” uviedla.

Podľa devínskej starostky Družstvo podielnikov vzápätí predalo plochy parkoviska konateľovi Roxy Invest, s. r. o., a pánu Paczeltovi, približne na polovicu. “Podľa mojich informácií sa spoločnosť Roxy pokúša od roku 2008 predať, alebo zameniť svoje parcely magistrátu. Myslím si však, že ide o premrštenú cenu,” dodala Ľubica Kolková.

(rob)
FOTO - Robert Lattacher

Parkovisko pod Devínskym hradom robí hanbu, je rozdelené na dve časti.

Páčil sa vám článok?