Vicestarostka je proti zmene využitia štadióna

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

AD: PODĽA POSLANCOV JE ŠTADIÓN NEUŽITOČNÝ (BN 26/2006)<br /> Nie je pravda, že som na rokovaní miestneho zastupiteľstva podporovala návrh na zmenu územného plánu. Práve naopak, vôbec ma neteší, že sa schválila táto zmena využitia štadióna Artmedie a rovnako, ako väčšina kolegov z poslaneckého klubu KDH, som hlasovala proti navrhovanej štúdii, aj napriek sľubovaným 10 miliónom na nové športovisko. Viedli nás k tomu viaceré dôvody.

Predovšetkým je to blízkosť akejkoľvek trvalo využívanej zástavby v takej tesnej blízkosti Sadu Janka Kráľa, ktorý je najstarším verejným parkom v strednej Európe, a ktorý sme len nedávno revitalizovali. Myslíme si, a viacerí odborníci nám to potvrdili, že park bude výrazne trpieť a pustnúť v tieni 22- a 35-poschodových budov!

Ďalší problém je hustota zástavby - index zastavanosti (0,8) je príliš vysoký a podpora zámeru stavby 35-poschodovej budovy v susedstve sadu bude precedensom. Potom už bude veľmi ťažké zabrániť stavbe mnohoposchodových veží.

Podľa vyjadrení Artmedie už štadión nemôže slúžiť svojmu účelu, údajne preto, že nevyhovuje predpisom medzinárodných organizácií. Aj o tom mám isté pochybnosti. Pamätám si totiž, že keď sme predávali pozemok pod štadiónom, bolo tak preto, že chceli zachovať šport v Petržalke a vybudovať nový perspektívny štadión pre Petržalku. Tu je vari dobré pripomenúť, že cena za pozemok na športové účely býva nižšia ako cena stavebného pozemku.

Myslím si, že takáto hustá a vysoká výstavba jednoducho nie je vhodná pre zvolenú lokalitu v blízkosti Sadu Janka Kráľa, ktorý tým bude výrazne trpieť. Myslím si, že možným a vhodným riešením by bolo aj rozšírenie sadu o ďalšiu zelenú plochu, trebárs aj na mieste, kde teraz stojí starý štadión.

Ing. Viera Kimerlingová, zástupkyňa starostu plniaca úlohy starostu mestskej časti Petržalka

~ ~ ~

V článku Podľa poslancov je štadión neužitočný (BN 26/2005) sme nesprávne uviedli, zástupkyňa starostu Viera Kimerlingová sa postavila za likvidáciu ligového štadióna Artmedie v Petržalke. Zástupkyni starostu V. Kimerlingovej aj čitateľom sa ospravedlňujeme.

V článku sme tiež nesprávne priradili poslanca Olivera Kríža k poslaneckému klubu KDH. Správne malo byť uvedené, že je z poslaneckého klubu SDKÚ-DS. Poslancovi O. Krížovi aj čitateľom sa ospravedlňujeme.

Páčil sa vám článok?