Petržalka chce pozemky pod ihriskami

9.6.2010
0
Páčil sa vám článok?

Petržalská samospráva chce v rámci revitalizácie detských ihrísk dosiahnuť, aby jej mesto zverilo pozemky, na ktorých sa ihriská nachádzajú. Samospráva súčasne vyzýva obyvateľov do osobného zapojenia v 3. etape projektu revitalizácie verejných detských ihrísk.

„Starosta Milan Ftáčnik v snahe urýchliť obnovu ihrísk požiadal bratislavského primátora Andreja Ďrukovského, aby mesto zverilo mestskej časti pozemky, na ktorých sa niektoré ihriská nachádzajú. Magistrát však napriek opakovaným žiadostiam petržalskej samospráve nevyhovel a nepriamo tak skomplikoval realizáciu projektu,“ informoval hovorca petržalskej samosprávy Ľubomír Andrassy.

Čo sa týka pomoci občanov, tí majú priamo kontaktovať miestny úrad, alebo osloviť združenie Petržalské ihriská. „Týmto aktívnym krokom chce miestny úrad zapojiť rodičov nielen do projektovej prípravy nového ihriska, ale aj do jeho ďalšej prevádzky. Doterajšie skúsenosti totiž ukázali, že zapojenie verejnosti do projektu a partnerstvo samosprávy s rodinami s deťmi pomáha udržiavať poriadok, čistotu na ihrisku i v okolí,“ dodal Ľ. Andrassy.

Mestská časť pristúpil k modernizácii vytypovaných päťdesiatich ihrísk na základe verejnej diskusie z roku 2007. Zoznam plôch určených na komplexnú revitalizáciu je naďalej otvorený dokument a poslanci ho môžu rozšíriť na základe podnetov.

Na modernizáciu a údržbu ihrísk bude v roku 2010 použitých 271-tisíc eur. Petržalské rodiny budú mať k dispozícii celkovo 50 plôch, ktoré spĺňajú európske i domáce bezpečnostné, hygienické normy. Obnovené ihriská získali nové bezpečné hracie prvky, pieskovisko, oplotenie a tiež sú na nich osadené lavičky či koše.

(mm)
Páčil sa vám článok?