Nové Mesto by malo otvoriť areál Nová doba

7.6.2010
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavské Nové Mesto by malo v utorok na druhý pokus otvoriť zrekonštruované verejné priestranstvo Nová doba na Vajnorskej ulici. Pôvodne mala samospráva vynovený areál za približne 900-tisíc eur otvárať už minulý týždeň, plány jej však prekazilo nepriaznivé počasie.

Dnes o tom informovala tlačová tajomníčka novomestského starostu Alžbeta Klesnilová. Na ihrisku pribudli hracie prvky pre deti, fitnes prvky pre staršie deti, ale aj mládež a seniorov.

Nechýba ani exteriérový stôl na stolný tenis, multifunkčné športové ihrisko s betónovým podkladom či pieskovisko. V areáli je tiež 52 lavičiek, nové stĺpy verejného osvetlenia, informačné tabule, odpadkové koše a nová zeleň, pôvodná zeleň je ošetrená. Mestská časť na obnovu získala 95 percent nákladov z eurofondov.

Miestne zastupiteľstvo schválilo revitalizáciu Novej doby v júni 2008. Zároveň vtedy podporilo aj obnovu verejného priestranstva na Jahodovej ulici na Kramároch. Financovanie oboch projektov schválili poslanci v novembri 2008. Revitalizované verejné priestranstvo s detským ihriskom na Jahodovej bolo otvorené v decembri 2009.

(sita)

Páčil sa vám článok?