Petržalka žiada zverenie pozemkov pod ihriskami

4.6.2010
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavská Petržalka žiada od mesta zverenie pozemkov alebo častí niektorých pozemkov, na ktorých sa nachádzajú verejné detské ihriská. Zverenie týchto pozemkov by podľa samosprávy revitalizáciu ihrísk urýchlilo, informoval dnes hovorca mestskej časti Ľubomír Andrassy.

Mestské časti sa totiž nechcú púšťať do obnovy niečoho, čo ani nevlastnia, ale ani nemajú aspoň v správe. Petržalská samospráva si pritom už pred tromi rokmi vytypovala okolo 50 ihrísk, ktoré ponechá a zmodernizuje. Doteraz prešlo komplexnou revitalizáciou 33 z nich, tento rok by mali pribudnúť ďalšie.

Projekt však podľa mestskej časti komplikuje postoj magistrátu. Ten podľa Andrassyho opakovaným a odôvodneným žiadostiam samosprávy mestskej časti zatiaľ nevyhovel. Agentúra SITA požiada o stanovisko aj hlavné mesto.

Miestna samospráva však vyzýva mladé rodiny, ktoré majú záujem, aby sa zapojili do tretej etapy projektu revitalizácie verejných detských ihrísk. Môžu kontaktovať priamo miestny úrad prostredníctvom e-mailovej adresy alena.jurikova@petrzalka.sk alebo môžu osloviť občianske združenie Petržalské ihriská na adrese info@petrzalskeihriska.sk.

Mladí Petržalčania sa zapájali do obnovy ihrísk aj v minulých etapách. V tomto roku je v rozpočte mestskej časti na modernizáciu a údržbu ihrísk vyčlenených 271-tisíc eur. Celý projekt samosprávy by sa mal ukončiť na jeseň tohto roka. Všetkých 50 plôch by tak malo spĺňať európske i domáce bezpečnostné, hygienické normy.

Obnovené ihriská majú nové a bezpečné hracie prvky, pieskovisko, oplotenie a tiež sú na nich osadené sedacie dosky, lavičky či koše. Samospráva schválila aj návštevný poriadok, ktorý definuje pravidlá správania sa na ihrisku. Za ich porušenie hrozí pokuta do 33 eur.

(sita)

Páčil sa vám článok?