Rača prenajme priestory starostovej firme

25.5.2010
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavská Rača bude prenajímať lukratívne priestory v zdravotnom stredisku v Rači firme Eurorehab, s.r.o., ktorej spoločníkom je starosta mestskej časti Ján Zvonár (Smer-SD). Poslanci miestneho zastupiteľstva to dnes odsúhlasili na zasadnutí.

Podľa viacerých poslancov ide o konflikt záujmov, keďže starosta je spoločníkom vo firme a konateľkou firmy je starostova manželka, Katarína Zvonárová, ktorá je zároveň poslankyňou zastupiteľstva. Podľa poslanca Jozefa Bratinu by bolo najtransparentnejšie riešiť problém verejnou obchodnou súťažou.

„Ja sám dbám o to, aby nedošlo ku konfliktu záujmov. Nie som štatutárnym zástupcom, ani manželka nie je konateľkou spoločnosti. To, že som majiteľom, nie je konflikt záujmov,“ uviedol starosta. Podľa poslanca Petra Pilinského je v obchodnom registri starosta stále uvedený ako majiteľ a jeho manželka ako konateľka. „Manželka nie je konateľkou. Bola, ale pre to, aby sa nezneužil tento fakt, tak sa vzdala postu. Minulý týždeň bola podpísaná zápisnica, podľa ktorej už nie je konateľkou spoločnosti,“ uviedol Zvonár.

Do zdravotného strediska mestská časť Rača podľa Pilinského v predchádzajúcom období investovala niekoľko miliónov korún. Mestská časť bude priestory firme Eurorehab prenajímať za 20 660 eur ročne na 10 rokov, čo sú podľa prednostky Dagmary Kramplovej rovnaké podmienky ako pre ostatných prenajímateľov. „Spoločnosť Eurorehab poskytuje zdravotnú starostlivosť v tomto zdravotnom stredisku od roku 1996, obyvatelia sú spokojní a myslím si, že táto zdravotná starostlivosť je nenahraditeľná. Nejedná sa o predĺženie nájmu pre nejaký iný dôvod ako zabezpečiť zdravotnú starostlivosť o obyvateľov Rače,“ uviedol starosta.

(sita)

Páčil sa vám článok?