Vo štvrtok stretnutie k parkovisku na Macharovej

25.5.2010
0
Páčil sa vám článok?

Petržalčania bývajúci na Macharovej, Pifflovej či Wolkrovej ulici budú môcť vo štvrtok o 18:00 po druhýkrát v tomto roku diskutovať so starostom Milanom Ftáčnikom a miestnymi poslancami o ďalšom možnom využití parkoviska na Macharovej ulici blízko Šrobárovho námestia.

Verejné stretnutie s občanmi sa uskutoční v jedálni Základnej školy na Černyševského ulici, informoval petržalský hovorca Ľubomír Andrassy.

Nevyužitú verejnú plochu na Macharovej ulici prenajala mestská časť spoločnosti Car Towing a. s. v júni 2009, aby tu vybudovala strážené parkovisko pre odtiahnuté osobné autá zo Starého Mesta a Petržalky.

Petržalskí poslanci na tohtoročnom februárovom zastupiteľstve odporúčali starostovi odstúpiť od zmluvy a požiadali vedenie miestneho úradu, aby pripravilo investičný zámer – osvetlené verejné parkovisko, ktoré postaví mestská časť.

Samospráva začiatkom mája tohto roka reagovala na petíciu, pod ktorú sa podpísalo 80 ľudí. Podporili myšlienku existencie parkoviska pre odtiahnuté vozidlá, ale požadujú, aby investor vyčlenil 25 miest pre autá obyvateľov bývajúcich v okolí areálu a na náklady súkromnej spoločnosti bola vybudovaná prístupová cesta k parkovisku.

Doterajšiu výpoveď považuje Car Towing za neplatnú. Ak by starosta Milan Ftáčnik trval na jej ukončení, spoločnosť si bude nárokovať odškodnenie viac ako 100-tisíc eur.

(sita)

Páčil sa vám článok?