Ihrisko je bez strážcu, deti sa už necítia bezpečne

19.5.2010
0
Páčil sa vám článok?

Ihrisko na Pekníkovej ulici v Dúbravke už nie je bezpečné. Tvrdí to náš čitateľ Jozef Kouřil. Nepáči sa mu, že spolu s deťmi sa v ňom v poslednom čase necíti bezpečne. Dôvodom sú psičkári, ktorí si tu našli priestor na venčenie, a bicyklisti, ktorí tu jazdia často vysokými rýchlosťami.

“Nedávno som bol s rodinou v tomto ojedinelom a veľkom multifunkčnom parku, ale po jeho návšteve mala dcéra topánku plnú psích exkrementov,” tvrdí Jozef Kouřil. V parku je vraj bežné, že majitelia si tu venčia svojich psov, ktorí tam však nemajú čo hľadať. “V Dúbravke je na venčenie štvornohých miláčikov predsa množstvo iných miest a príležitostí,” uviedol Jozef Kouřil.

Ako dodal, nepríjemné je bicyklovanie v parku, takže deti sa nemôžu pokojne hrať a rodičia musia byť v strehu, aby ich ratolesť náhodou neskončila pod kolesami. Náš čitateľ tvrdí, že aj na bicyklovanie je priestor niekde inde a nie v parku. “Ihrisko bolo kedysi strážené a o poriadok sa staral starší pán. Od istého času však funkcia strážcu zanikla a dnes je tam hotové Eldorádo,” uzavrel Jozef Kouřil.

Prednosta dúbravského miestneho úradu František Guth informoval, že na základe tohto podnetu úrad situáciu preveril. “Skontrolovali sme osadenie tabúľ zákazu vodenia psov. Tiež bol daný pokyn na obnovu vodorovného nápisu na chodníkoch - Zákaz vodenia psov na ihrisko” Ďalej uviedol, že ak v ktoromkoľvek čase zistia znečistenie parku psími exkrementmi, zabezpečia ich vyčistenie.

“Tiež sme vyzvali mestskú políciu vo veci zvýšenia kontrolnej činnosti tohto priestoru okrskármi, ale aj hliadkami vo večerných hodinách,” uviedol prednosta F. Guth. Dodal, že ihrisko má na starosti FK - CRA, s.r.o, ktorú písomne upozornia na povinnosť plnenia vecí z uzatvorenej zmluvy, ako sú čistenie, kosenie, a vyprázdňovanie smetných košov.

Pokiaľ ide o stráženie a zaniknutú stálu službu v parku, podľa dúbravského hovorcu Michala Kriška to spôsobili škrty v rozpočte, ktoré zavinila kríza. Stráženie parku na Pekníkovej ulici sa podľa neho zmenilo zo stálej služby na príležitostnú, ktorú robí zamestnanec neďalekého Centra kultúry Fontána. Ten vraj pravidelnými kontrolami dbá o otvorenie, zatvorenie, čistotu a bezpečnosť. “Ubezpečujem všetkých, že na čistote, bezpečnosti a pohode užívateľov parku sa to nijako neprejavilo. Park je dobre udržiavaný a slúži k plnej spokojnosti širokej verejnosti,” dodal hovorca M. Kriško.

(rob)
FOTO - Jozef Kouřil

Páčil sa vám článok?