Pripravujú obnovu areálu na Harmincovej

13.5.2010
0
Páčil sa vám článok?

Mestská organizácia Správy telovýchovných a rekreačných zariadení (STaRZ) pripravuje obnovu známeho a obľúbeného športového a rekreačného areálu v Dúbravke na Harmincovej ulici. Mestské zastupiteľstvo už súhlasilo s poskytnutím 455-tisíc eur.

Podľa riaditeľa organizácie STaRZ Jozefa Chynoranského je súčasný areál v dezolátnom stave a rekonštrukcia sa preto bude týkať aj multifunkčného futbalového ihriska, ktoré má slúžiť aj na tenis, volejbal, hádzanú a basketbal. Mestská organizácia tam chce vybudovať ešte dráhu pre inline korčuľovanie, ďalej pribudne nové detské ihrisko, zeleň a obnovia verejné osvetlenie.

V športovom a rekreačnom areáli bude aj ihrisko pre streetball, čiže pouličný basketbal. Vo vedľajšej hale tesne pri areáli stále možno hrať tenis a najnovšie aj bedminton, keďže STaRZ v nej nedávno sprístupnil štyri nové bedmintonové kurty. „V hale je o bedminton veľký záujem,“ vysvetlil Jozef Chynoranský. Rekonštrukcia by sa mala skončiť v septembri 2010 a predchádzať jej musí verejná súťaž na dodávateľa prác.

Riaditeľ STaRZ ďalej informoval že plánujú aj dostavbu súčasného zimného štadióna na Harmincovej ulici. Týka sa to dobudovania šatní a samotných prevádzkových priestorov za ľadovou plochou.

Ako uviedol, v súčasnosti je tam málo miesta napríklad pre rolbu, alebo pre iné mechanizmy a prostriedky potrebné na udržiavanie ľadovej plochy. V budúcnosti tam chce organizácia vybudovať ešte ďalšie šatne, ale aj kaviareň pre návštevníkov, malú telocvičňu pre aerobik, gymnastiku či stolný tenis. Na projekt je v tomto roku potrebných 200 000 eur.

(rob)

Páčil sa vám článok?