Parnhams bude od župy požadovať odškodné

9.5.2010
0
Páčil sa vám článok?

Spoločnosť Parnhams Limited bude od Bratislavského samosprávneho kraja za odstúpenie od projektu multifunkčnej haly v Petržalke požadovať sumy za poradenstvo, architektonické práce a inžinierske činnosti. Agentúru SITA o tom informovala mediálna zástupkyňa spoločnosti Parnhams Limited Dáša Matejčíková.

"Pôjde o sumy za vykonané architektonické práce, poradenskú robotu, zabezpečenie financovania, rokovania s operátormi a konečná dohoda o príchode AEG na Slovensko, dokumentácie pre územné rozhodnutie a inžinierske činnosti plus vyňatie pozemkov z územného plánu," uviedla Matejčíková. Konkrétnu výšku financií však Matejčíková uviesť nechcela.

"Britská spoločnosť nechce riešiť vec financií cez médiá, ale so svojím partnerom v projekte, čiže so spomínanými štatutármi kraja. Môžem však potvrdiť, že financie, ktoré bude Parnhams Limited od zmluvného partnera požadovať, sú pred dokončením vyčíslenia," uviedla. Na nedávnej tlačovej konferencii spoločnosti Parnhams Limited uviedol šéf spoločnosti Barrie Parnham, že to môže byť suma do troch miliónov eur. Podľa Matejíčkovej veľký objem prác ešte nebol pre Parnhams Limited vyplatený a poslednú platbu dostali od Danube Arena začiatkom októbra 2009. Išlo vtedy o 10 000 eur. "V zmysle uznesenia posledného zastupiteľstva bude toto vecou rokovaní a postupov našich právnikov," uviedla hovorkyňa kraja Iveta Tyšlerová.

Poslanci krajského zastupiteľstva na svojom poslednom zasadnutí rozhodli o tom, že kraj nebude pokračovať vo výstavbe haly a zároveň splnomocnili predsedu Pavla Freša usporiadať všetky zmluvné a právne vzťahy so zúčastnenými subjektmi v projekte multifunkčnej haly s cieľom maximálnej ochrany práv a majetku kraja. Podľa Matejčíkovej spoločnosť Parnhams Limited akceptuje rozhodnutie župy a praje poslancom a pánovi predsedovi Frešovi veľa úspechov v ich ďalšej práci na tomto alebo inom projekte. Momentálne je spoločnosť Parnhams Limited pripravená na formálne rozhovory o ukončení vzťahu a čaká na pozvanie predsedu a štatutárov Bratislavského samosprávneho kraja, kde sa bude o týchto veciach hovoriť.

(sita)

Páčil sa vám článok?