Stánok BSK navštívilo v Bruseli asi 4000 ľudí

9.5.2010
0
Páčil sa vám článok?

Pri stánku Bratislavského kraja na Dni otvorených dverí európskych inštitúcii v Bruseli sa v sobotu pristavilo približne štyritisíc ľudí. Agentúru SITA informoval vedúci oddelenia komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelária predsedu BSK Radovan Choleva.

Počas tradičného podujatia mohli záujemcovia navštíviť v Bruseli Európsky parlament, Radu Európskej únie, Európsku komisiu, Európsky hospodársky a sociálny výbor a Výbor regiónov, na ktorom sa prezentuje približne 40 regiónov EÚ.

V stánku Bratislavského samosprávneho kraja sa tento rok zamerali na kultúru. Viaceré významné kultúrne a historické pamiatky boli zobrazené na fotografiách a okrem banneru ho dopĺňali aj brožúry s umením, kultúrou, vinohradníctvom či s historickými pamiatkami v kraji.

Tohtoročný deň otvorených dverí bol aj oslavou 60. výročia podpisu tzv. Schumanovej deklarácie, ktorá položila základy Európskej únie. Vtedajší francúzsky minister zahraničných vecí Robert Schuman sa neskôr stal prvým predsedom Európskeho parlamentu.

(sita)

Páčil sa vám článok?