V Devíne čakajú pripomienky na plán zóny

22.4.2010
0
Páčil sa vám článok?

Obyvatelia Devína a tí, ktorí majú záujem, môžu od 15. apríla do 17. mája 2010 pripomienkovať návrh zadania na vypracovanie Územného plánu zóny (ÚPZ) Devín I.

Návrh chce okrem iného riešiť aj rešpektovanie významných prírodných, krajinárskych a historických hodnôt Devína, prírodný, športový, rekreačný a spoločenský potenciál územia. Úlohou územného plánu bude stanoviť limity funkčného využitia, priestorového usporiadania, mieru zastavanosti a únosnosť využívania územia.

Z návrhu vyplýva, že spracovanie zonácie je potrebné, pretože množstvo územnoplánovacích podkladov neprinieslo potrebný efekt z hľadiska možných dosahov na výstavbu a proces formovania Devína. Dokumentácie sa týkali vždy len malých území a bez vzájomných súvislostí na ostatné lokality. Navyše mnohé už urobené projekty nekorešpondujú s okolím a negatívne zasahujú do scenérie krajiny.

Návrhu ÚPZ Devín predchádzala urbanistická štúdia Devína, ktorá bola spracovaná v roku 2009. Stanovila koncepciu priestorového usporiadania a funkčného využitia celej mestskej časti. Územný plán zóny potom určuje konkrétne možnosti zásahov v území.

(rob, brn)

Páčil sa vám článok?