Poslanci o podmienkach prenajímania bytov

3.4.2010
0
Páčil sa vám článok?

O sprísnení podmienok prenajímania bytov v bratislavskej Petržalke by mali rokovať v stredu miestni poslanci. Tí by mali rozhodnúť o úprave zásad hospodárenia s obecnými bytmi. Samospráva tým sleduje efektívnejšie chránenie verejného majetku.

Sprísnenie podmienok súvisí s tromi vecnými opatreniami. Prvé sa týka uhradenia zábezpeky vo výške trojnásobku predpísaného mesačného nájomného. Druhá zmena súvisí s notárskou zápisnicou, ktorá vytvára priestor pre mimosúdne vypovedanie nájmu, ak si nájomca prestal plniť povinnosti voči samospráve. Tretia úprava je viazaná na čas nájmu. Mestská časť má v súčasnosti k dispozícii 799 bytov, v aktuálnom zozname záujemcov je evidovaných 1 496 žiadostí.

Na programe zastupiteľstva je aj zmena rozpočtu mestskej časti, racionalizácia školských jedální, návrh všeobecných podmienok obchodných verejných súťaží na prevod vlastníctva nehnuteľného majetku hlavného mesta zvereného do správy mestskej časti či odsúhlasenie projektových zámerov mestskej časti – Integrovaný systém rozvoja mestských oblastí.

(sita)

Páčil sa vám článok?