Podchod na Trnavskom mýte by mal zrekonštruovať súkromný investor

4.10.2006
Páčil sa vám článok?

Podchod na Trnavskom mýte, ktorý je v dezolátnom stave, by sa mal už v tomto roku začať rekonštruovať. Mesto ho chce dať do dlhodobého prenájmu.

V súčasnosti sa dolaďuje zmluva medzi súkromnou spoločnosťou a magistrátom. Vedúci oddelenia cestného hospodárstva magistrátu Marián Blaho nám povedal, že už existuje aj štúdia projektu a podchod by mal dostať úplne novú tvár.

Komplexná rekonštrukcia sa má týkať najmä vstupných prístreškov, výmeny vzduchotechniky, výmeny elektrických rozvodov, obnovy a zlepšenia osvetlenia, ako aj vynovenia stien. Mal by byť prispôsobený na vykurovanie a samozrejmá je aj rekonštrukcia a sfunkčnenie sociálneho zariadenia. Podchodu na Trnavskom mýte, ktorý už dlhodobejšie pustol, svitne na lepšie časy aj z pohľadu obchodníkov. Mali by sa tu vytvoriť nové prevádzky a predajne na vyššej úrovni ako doteraz. Marián Blaho verí, že s rekonštrukciou sa začne už v tomto roku, minimálne by sa podľa neho mali začať opravovať prístrešky.

Dlhotrvajúci nevyhovujúci stav podchodu na Trnavskom mýte potvrdila aj naša minulotýždňová návšteva vo štvrtok tesne popoludní. Z ôsmich eskalátorov fungovali štyri, WC bolo neprístupné a úplne nefunkčné. Pritom v podchode funguje niekoľko prevádzok, medzi inými aj pekárnička, bagetéria, predaj novín a časopisov. Otvorená je aj stará a ošumelá kaviareň, ktorú si mnohí Bratislavčania pamätajú ešte z čias pred rokom 1989. Navyše celý podchod je vystavený neustálym útokom sprejerov, ktorí len dotvárajú nehostinné a temné prostredie podchodu. Podchod na Trnavskom mýte sa v noci z pochopiteľných dôvodov neuzatvára, no ochota chodcov používať ho po zotmení je minimálna.

Páčil sa vám článok?