Dúbravčania sa vyjadria k urnovému háju

21.1.2010
0
Páčil sa vám článok?

V mestskej časti Dúbravka bude 2. februára 2010 verejné zhromaždenie občanov. Záujemcovia sa na ňom budú mať možnosť vyjadriť k plánovanému projektu výstavby urnového hája pri Kostole sv. Kozmu a Damiána.

O uskutočnení verejného zhromaždenia rozhodli miestni dúbravskí poslanci na svojom zasadnutí 8. decembra 2009. Zároveň pozastavili časť uznesenia o vzniku urnového hája, ktorá sa týka zabezpečenia výberového konania a o začatí prvej etapy prác.

Dúbravka prišla s plánom urnového hája už dávnejšie. Mal by mať rozlohu 3800 štvorcových metrov, jeho kapacita by mala byť približne 1800 miest a 120 rodinných hrobiek. Súčasťou celého projektu sú aj kolumbáriá, čiže hrobové miesta pre urny.

S výstavbou chce mestská časť začať ešte tento rok a urnový háj by mal poskytnúť dostatok miesto na pochovávanie počas najbližších pätnástich až osemnástich rokov. Súčasný cintorín je už zaplnený a pochovávajú tam len v dedičných hroboch.

Odporcovia výstavby urnového hája však upozorňujú aj na negatíva, ktoré môže stavba priniesť - bezprostrednú blízkosť rodinných domov, možnú dopravnú kolíziu a nepáči sa im ani netransparentné konanie mestskej časti. Svoj protest preto vyjadrili aj v petícii.

(rob)

Páčil sa vám článok?