Petržalka dá na sociálne projekty 1,35 mil. eur

11.1.2010
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavská Petržalka by mala dať v tomto roku na sociálne projekty 1,35 mil. eur. Najviac peňazí - milión eur by malo smerovať do Strediska sociálnych služieb. To poskytuje opatrovateľské služby, odborné činnosti pre zdravotné hendikepovaných občanov a osamelých seniorov či slobodné matky s deťmi, informoval hovorca mestskej časti Ľubomír Andrassy.

Na podporu seniorských aktivít je v rozpočte vyčlenených 150-tisíc eur. Do pomoci pre rodiny v hmotnej núdzi by mala samospráva investovať 27-tisíc eur. Ide najmä o aktivity detí počas školských prázdnin, sociálnoprávnu ochranu mladých Petržalčanov či výpomoc rodičom školopovinných detí. Mestská časť bude naďalej spolupracovať na projekte utajeného bývania pre obete domáceho násilia a týrané ženy.

Osamelí a invalidní občania budú môcť aj v tomto roku požiadať samosprávu o nenávratný finančný príspevok. Túto možnosť môžu využiť tí, ktorí majú nízky dôchodok, trpia vážnymi zdravotnými problémami alebo majú nad 55 rokov a sú dlhodobo nezamestnaní.

Takúto finančnú výpomoc môžu získať taktiež rodičia, ktorí majú zverené dieťa do opatery, jeden z rodičov si neplní vyživovaciu povinnosť alebo počas roka zomrel živiteľ rodiny. Jednorazová sociálna dávka sa pohybuje od 30 do 165 eur.

(sita)

Páčil sa vám článok?